Intro

Proiectul rezidențial Vicus redefinește stilul modern de viață, pentru ca tu să te bucuri de toate oportunitățile orașului, însă într-un ambient liniștit, elegant, modern, potrivit cu valorile, visurile și personalitatea ta.

Vicus Residence imprimă un nou stil de a locui pentru cei care vor să se bucure de beneficiile unei zone urbane sigure și liniștite, dar care să fie în același timp și parte a vieții vibrante a orașului.

Povestea din spatele proiectului Vicus residence

”Vicus” vine de la denumirea latinească a cuvântului ”târg”, fiind numele vechi din timpul ocupației romane dat actualului municipiu Târgu-Jiu.
Terenul pe care azi se află proiectul rezidențial Vicus figurează atât în documentul cartografic denumit ’’Planul oraşului Târgu-Jiu elaborat după situaţiunea stradelor din 1877”, cât şi în lucrarea „Istoria Târgu Jiului” a lui Alexandru Ştefulescu. În al doilea înscris se face menţiunea că vila cărei fațadă poate fi conceptual adimirată și în cadrul actualului bloc-boutique, a fost proprietatea lui Gheorghe Câlniceanu, care la 12.04.1895 a cumpărat de la funcţionarul Nicu Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea o suprafaţă de teren şi construcţiile aflate pe aceasta, vecină la nord şi est cu C. Hurezeanu, la vest cu C. Roşianu şi la sud cu strada Tudor Vladimirescu. în anul 1896, Gheorghe Câlniceanu demolează construcţiile vechi şi cu permisiunea nr. 140 din 5 iunie 1896 a Primăriei Târgu Jiu construieşte casa pe care o admirăm și astăzi din punct de vedere arhitectural.

Unul dintre moştenitorii proprietarilor ne spunea că în anul 1916 familia Câlniceanu s-a refugiat în Moldova de teama trupelor germane, însă vila a fost locuită până în 1950 de familia Câlniceanu. De la această dată, aici s-au aflat chiriaşi până în anul 1957 când casa a fost cumpărată de Iosif Ivanovici.

Descriere

Împrejurimi

Terenul este amplasat în intravilanul Municipiului Târgu Jiu, la adresa str. Tudor Vladimirescu, nr. 77 (nr. cadastral 6902), în zona de protecție a Ansamblului Monumental Calea Eroilor.

Poziționat într-o zonă rezidențială, la doar 3 minute de mers pe jos de ansamblul brâncovenian Poarta Sărutului- Masa Tăcerii aflat în patrimoniul UNESCO, de Spitalul Județean de Urgență, Judecătoria Mun .Tg. Jiu, Poliția Tg. Jiu de Parcul Nicu Miloșescu, gard în gard cu grădinițe, școli, 2 minute distanță față de Universitatea Constantin Brâncuși, Vicus Residence este un bloc-boutique select, de 15 apartamente, care îți conferă privilegiul locuirii într-o zonă liniștită, fără trafic intens, însă exact în inima orașului.

Atunci când își dorești relaxare și confort le vei găsi în reședinta ta din Vicus, iar când vrei să schimbi ritmul o poți face imediat, pentru că ești exact în centru, unde palpită viața.

Arhitectura

Vicus Residence are un design arhitectural aparte, care integează armonios elemente clasice și moderne, totul fiind susținut de arhitectura clasică, selectă, a străzii unde este amplasat.
Prin arhitectură, poziționare, spațiile de locuit, terasele proprii ale apartamentelor și o serie de elemente definitorii cum ar fi rooftop-ul cu spațiu verde și zone de socializare cu acces comun, Vicus Residence exprimă originalitate primitoare.
Ansamblul rezidențial Vicus este tabloul unei vieți trăite cu satisfacția celei mai bune alegeri pe termen lung.
Conceput special pentru a oferi un nou standard de confort în ceea ce privește calitatea vieții rezidențiale în Târgu-Jiu, niciun detaliu nu a fost lăsat la voia întâmplării.

Repere arhitecturale Vicus

Fațadă mixtă
Termoizolată cu polistiren ecruisat, ceea ce conferă rezistență la intemperii și îi oferă în acelsși timp un design plăcut, durabil și ușor de întreținut.

Configurație bine-gândită
Care oferă zonalitate spațiilor locuite, având treceri fluide între spațiile social- participative, cum sunt living-ul sau dining-ul și cele private (dormitoarele).

Suprafețe interioare generose
Care oferă flexibilitate în modalitățile de amenajare pentru a pune în valoare spațiul așa cu îți dorești.

Amplitudinea încăperilor
Care se compune din înălțimea camerelor (2,65 m) și din suprafețele vitrate mari, cu ferestre care lasă lumina naturală să pătrundă nestringherită în încăpere.

Individualitate în arhitectură
Conceptul rezidențial Vicus Residence redefinește stilul de viață modern, aducând un suflu nou și dinamic în peisajul citadin gorjean. Proiectul pune accent pe diversitatea spațiilor și armonizarea acestora, astfel încât să reprezinte identitatea și personalitatea celor care locuiesc aici.

Materiale și finisaje

Confortul tău este pe primul loc, de aceea finisajele din noua ta locuința răspund exigențelor de rezistență, durabilitate, dar și celor estetice.

Sistemul constructiv
Imobilul este construit din cadre de beton armat (stâlpi și grizi și fundație tip radier), închideri și compartimentări din cărămida de tip Porotherm, izolația exterioară este din polistiren ecruisat de 10 cm și tencuieli decorative cu polimeri de autocurățare.
Toate acestea oferă rezistență și durabilitate clădirii, dar și o izolație termică ce o face eficientă din punct de vedere energetic.

Închiderile exterioare si compartimentările interioare
• Compartimentările interioare vor fi realizate din pereți de gips carton cu vată minerală și cărămidă.
Compartimentările interioare vor fi realizate din pereți de gips carton sau cărămidă. Închiderile exterioare sunt din zidărie de cărămidă eficientă de 25 cm grosime, termoizolație de 10 cm și tâmplării din PVC. La ferestrele la care nu sunt prevăzuți parapeți de zidărie, tâmplăria va avea parapeți ficși din sticlă tip duplex sau sticlă care va fi protejată cu folieantiefracție.
Suprafețele vitrate au fost proiectate astfel încât să se respecte unitatea compoziționalarhitectonică a fațadei.

Finisajele impecabile ale pereților, parodoselilor, sistemele de proiecție care răspund celor mai înalte exigențe tehnice și estetice, sistemul de iluminare și aparatajul electric completează armonios ambianța locuințelor din cadrul complexului rezidențial Vicus.

Finisajele interioare sunt reprezentate de:
• vopsitorii lavabile albe
• gresie antiderapantă în zona teraselor și la suprafețele exterioare amenajate;
• granit în zona casei scărilor.

Finisajele exterioare
Finisajele exterioare sunt realizate din următoarele materiale:
• vopsitorie lavabilă de exterior, culoare albă;
• tencuială colorată în masă cu praf de piatră, este folosită ca suprafețe de accent (tencuială armată pe fibră de sticlă de tip Baumit) în zonele teraselor;
• tâmplărie din PVC (cu rupere de punte termică) + geam termopan.

Curtea proprietății se amenajează astfel:

• Parcare: cele 15 apartamente (cu 2 și 3 camere) au fost prevăzute cu un număr de 15 locuri deparcare situate în incinta proprietății, la nivelul terenului cărora li se vor adăuga și locurile de parcare existente din strada Tudor Vladimirescu, aferente proprietății.
• Spații verzi ce vor fi săpate și semănate cu semințe de iarbă.
• Sistematizarea verticală va urmări realizarea pantelor astfel ca apele supericiale să nu rămână înapropierea clădirii, ci să se scurgă dinspre aceastea spre rigole și de aici să ajungă la guri de scurgere create, legate la canalizarea pluvială. Pentru aceasta se prevede refacerea în întregime a suprafeței curții.

Se amenajează o depozitare specială exterioară a europubelelor.

Sistem de iluminare exterior:

• ambiental, de evidențiere a unor elemente arhitecturale speciale ale clădirii pe timpul nopții
• pe bază de senzori, pentru parcare
• sistem de surpaveghere video pe tot perimetrul clădirii